juni 2012

 

Juni, de maand van Twan zijn operatie, het mag nu wel echt aankomen want voor Twan zelf zal het ook veel beter zijn als hij zich beter kan uitdrukken zowel thuis als in school want hij vertelt toch ooh zo graag....

De hechting is ook in deze voorbije periode enorm gegroeid, Twan laat zich veel meer gelden in ons gezinnetje als op het begin.

Nog iets vergeten, Twan is ook al droog van sinds mama is gaan werken, zowel overdag als 's nachts, soms kan er nog eens een natte pamper 's nachts voorvallen maar dat is zelden, dit simpel door op de laatste vrije dag van mama Twan te laten lopen met enkel een shortje aan zonder pamper, ook door het mooie weer die dag, en op het laatste van de dag was er plots een ganse plas onder de voeten van Twan dat hij er van schrok en voilà was dat niet simpel, vanaf die dag is Twan droog gebleven en is hij de eerstvolgende nieuwe schoolweek gewoon met een onderbroekje naar de school geweest zonder tot nu toe geen enkel ongelukje.

De ziekenhuisopname zal zijn op dinsdag 19 juni en de operatie zal plaatshebben op 20 juni en als alles goed gaat mag hij op zijn verjaardag zaterdag 23 juni naar huis, dus duimen maar.

In de volgende link een beetje meer info over "schisis", uit een uitzending voor kinderen "het klokhuis"

http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/tv/nps/hetklokhuis/bb.20060516.asf

 

De operatie is heel goed verlopen, een beetje langer geduurd dan gepland maar is goed gelukt, het zachte en harde gehemelte is nu gesloten, Twan had 's avonds al honger en heeft toen twee petit gervais potjes zonder problemen opgegeten, vandaag de eerste dag na de operatie heeft hij al pudding en puree gegeten, het gaat goed vooruit, hij is alweer heel actief, misschien mag Twan morgen al naar huis, een dagje eerder dan gepland, dat zal morgen samen met de chirurg beslist worden.

Twan is een dagje eerder dan voorzien naar huis uit het ziekenhuis gemogen, op vrijdag ipv zaterdag, de dag net voor zijn verjaardag, het gaat supergoed met Twan, even zaterdagmiddag een probleempje, Twan stond plots heel vol uitslag, snel naar de dokter van wacht, en gelijk we al dachten was het een allegische reactie van de medicatie die hij moest nemen, het was een peniciline allergie, direct gestopt met deze medicatie en andere medicatie gaan halen tegen deze allergie, dus na het weekend terug naar de huisarts voor een ander soort antibiotica.

Voor de rest gaat het supergoed met Twan hij is heel actief en speelt de ganse dag met toch nog een klein middagdutje ertussen in, pijnstillers zijn niet meer nodig. Deze ingreep is heel goed meegevallen.

 

een bezoekje aan plopsaland aan de zee
 
de koe vind ik toch wat eng hoor
de auto was superleuk, ik wilde er absoluut niet uit
een viertal uurtjes na Twan zijn operatie
Twan nog moe en wat duizelig
grote zusterliefde
Jade houdt Twan graag gezelschap in bed
Twan in de rolstoel mee naar het caferaria, één dag na de operatie
flink wat puree gegeten in het cafetaria
één dagje na de operatie is Twan weer even actief als ervoren
Twan was de dag voor zijn verjaardag al mogen naar huis gaan, het ging supergoed
cadeautje uitpakken
nog een heel leuk cadeautje